OPG Starčević
U duhu tradicijskih vrijednosti autohtonog slavonskog sela, te očuvanja ruralnog područja kroz njegove specifičnosti, razvilo se i obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo “Starčević” osnovano još 2002. godine. Od samog osnutka, pa sve do danas i stari i mladi naraštaji obitelji Starčević zajedničkim snagama zdušno rade ne bi li očuvali vrijednosti vlastitog zavičaja od zaborava, aktivno sudjelujući u obnovi Eko-etno sela Stara Kapela, te kontinuirano razvijajući kvalitetu i prepoznatljivost vlastitih proizvoda proizvedenih na obiteljskom gospodarstvu.

Danas, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo “Starčević” uzgaja kupine na vlastitom poljoprivrednom zemljištu na površini od 1 ha, te osim kupina, na 2 ha zemljišta uzgaja i nasade oraha i lješnjaka. Kupine iz OPG-a Starčević svojevrsna su delicija, posebice iz razloga jer predstavljaju produkt biološkog uzgoja u savršeno očuvanoj i čistoj prirodi starokapelačkog kraja.

Uz godišnju proizvodnju od 1.000 l visoko vrijednog kupinovog vina, likere i domaće aromatične džemove, ono što će Vas svakako privući da posjetite Staru Kapelu i obiteljsko gospodarstvo Starčević, svakako su i autohtoni suhomesnati specijaliteti, a od kojih posebno moramo istaknuti kobasice od divljači kao još jednu u nizu delicija koje možete kušati ukoliko se odlučite posjetiti ovo tradicionalno slavonsko mjesto.

Život u suglasju s prirodom, te uživanje u plodovima takvog života bila je misao vodilja razvoja poljoprivrednog gospodarstva Starčević i proizvodnje visokokvalitetnih proizvoda od aromatičnih i slasnih bobica kupine po čemu je obiteljsko gospodarstvo Starčević jedinstveno na ovome području.

Stoga, što drugo reći doli - dođite u Staru Kapelu i posjetite imanje obitelji Starčević, gdje će Vas dočekati sa širokim osmijehom na licu i čašicom domaćeg orahovca za dobrodošlicu u ovu pravu slavonsku bajku!