OPG Mussiov
 
Pčelinje proizvode nerijetko nazivamo darovima prirode. Tisućljećima su se pčelinji proizvodi koristili kao hrana i lijek u svakodnevnom životu. Pozitivni učinci meda, propolisa, matične mliječi, pčelinjeg voska, pčelinjeg otrova i ostalih proizvoda pčelarstva oduvijek su imali značajno mjesto u očuvanju zdravlja i krepkosti ljudskog organizma.

Prepoznavši iznimna svojstva pčelinjih proizvoda na ljudsko zdravlje, posebice u današnje vrijeme vrlo nezdravog i stresnog načina života, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Mussiov 2007. godine započelo je s proizvodnjom meda i proizvoda od meda na vlastitom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu koje obuhvaća površinu od cca 1 ha. Lokacija OPG-a itekako pogoduje proizvodnji pčelinjih proizvoda, jer je isto smješteno na području pitoresknog naselja „Stara Kapela“ koje s ponosom nosi naziv eko – etno sela koje karakterizira netaknuta i nezagađena priroda, te brojne vrste biljnih vrsta.
Krenuvši u proizvodnju pčelinjih proizvoda tek s nekoliko košnica, danas OPG Mussiov u svom posjedu ima preko 50 košnica u kojima je pretežito zastupljena „Kranjska pčela“ koja se popularno naziva još i „domaća pčela“, a čije su temeljne karakteristike izuzetna prilagodljivost prema uvjetima paše, mirnoća, te vrlo visoka proizvodnost i količina prinosa.

S postojećim brojem košnica, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Mussiov na godišnjoj razini proizvede cca 1 tonu meda od kojega prevladava livadski, bagremov, med od amorfe tzv. „bagremac“, te med sa peludom. Osim proizvodnje nekoliko vrsta meda, u proizvodnom asortimanu OPG-a Mussiov također se mogu naći i ostali pčelinji proizvodi; propolis, ljekovite kreme od propolisa sa dodatkom maslinovog ulja, med u saću, te svijeće od voska različitih veličina.

Uzimajući u obzir blagotvorna svojstva pčelinjih proizvoda, od kojih posebno moramo istaknuti da med povećava imunološke zaštitne snage organizma; antibakterijska, antimikotična, protuupalna i regenerativna svojstva, te je od iznimne važnosti za ljudsko zdravlje, posebice za razvoj djece, OPG Mussiov planira daljnje povećanje broja košnica sa postojećih 50 na planiranih 100 – 150 komada, te shodno tome i povećanje proizvodnje meda i proizvoda od meda na vlastitom OPG-u.